Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Bambushekk

Eksotisk og vintergrønn

De siste årene har Bambus blitt et vanlig syn i norske hager. Bambus er en vakker, eksotisk og vintergrønn plante. Vi anbefaler Bambus til hekk men du kan også bruke Bambus i grupper eller enkeltvis.

Hekkplanter.no tilbyr to sorter bambus: Gulbambus (fargesia) og Phyllostachys.

Gulbambus (fargesia) er den mest hardføre og passer veldig bra til norske vintre. Hekkplanter.com tilbyr kun gulbambus som ikke er invaderende. Det betyr at våre Gulbambus ikke setter lange rotskudd som sprer seg overalt. Vi anbefaler at du planter Gulbambus på en lun plass og i godt drenert, næringsrik jord. Unngå å plante Bambus i krukker men plant dem i god jord. Dekk gjerne røttene med bark om vinteren, det beskytter mot frost.

Phyllostachys er mer dekorative svarte, gule, grønne og stripede planter. De kan bli opp til 4 meter høye og er velegnede til hekk. Phyllostachys er litt mindre hardføre enn Gulbambus og bør plantes lunt, i næringsrik jord med god drenering. Bør vannes jevnlig.

Hva sier våre kunder?

Les kundevurderinger og se bilder av ferdigplantet Bambus hekk

Mer om Bambus - Tips og triks

Sture_glad_i_vann

02/05/2021

Bambus

Bor du på et sted med rikelig med regn? Vestlandet? Sørlandet? Trøndelag? Kort sagt: Bor du i Norge?

Bambus inspirasjon - bilder og produktfilm

Vårt utvalg i Bambus hekkplanter

Bambus "Bissett"
Bambus Bisett (Phyllostachys bissetii ) er en storvokst og herdig bambus som opprinnelig kommer fra Sichuan-provinsen i Kina. Bisett bør plantes i fuktig jord og trives best enten i sol eller delvis skygge. Bambus Bisett danner et utbredt rotsystem og derfor anbefaler vi at det etableres en rotbarriere, slik at røttene ikke brer seg inn i din egen eller til og med naboens hage. Herdighetssone: H3/4

Fra kr 249,00*
> 500 kan bestilles
Bambus "Pseudosasa"
Pilbambus (Pseudosasa) har store blader som hindrer uønsket innsyn. Blir opp til 4 meter høy og vokser raskt. Vi anbefaler at Pilbambus plantes steder med halvskygge eller sol, skjermet mot vinden. Trives best i fuktig jord. Pilbambus danner et utbredt rotsystem og derfor anbefaler vi at det etableres en rotbarriere, slik at røttene ikke brer seg inn i din egen eller til og med, naboens hage. Herdighetssone: H3/4

kr 299,00*
> 500 kan bestilles
Bambus "Spectabilis"
Grønnfuret bambus (Spectabilis) har gule stengler med grønne striper. Opprett bambus plante som kan bli opp til 4-6 meter høy, Vakker og herdig bambus plante. Herdighetssone: H3/4

kr 199,00*
Bambus ”Simba”
Simba er en liten elegant bambus som passer bra til lav hekk. Har du en minimalistisk eller japansk-inspirert hage er Simba et bra valg.  Høyde: Opp til 2 meter Bredde: 40-80 cm Herdighet: -20 ⁰C (H4)

Fra kr 549,00*
> 500 kan bestilles
Bambus ”Jumbo”
Jumbo er en opprett bambus med friske grønne blader. Trives i delvis skygge og har behov for mye vann samt næring. Bra som hekk mot nabo eller skjerming ved for eksempel terrasser og hushjørner. Høyde: Opp til 3 meter Bredde: 80-100 cm Herdighet: -20 ⁰C (H4)

Fra kr 495,00*

Blog og gode råd

Tips og triks til hekk fra Hekkplanter.no

Les mer

Hvilken hekk?

Du trenger en hekk rundt eiendommen, men hva skal du velge?

Les mer