Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Blog og gode råd


Tips og triks til hekk samt nyheter fra Hekkplanter.no.

Filter
Taxus_baccata__2_

Barlind hekk er vakker året rundt. Om sommeren et rolig bakteppe for blomstrende planter og om vinteren grønne skulpturelle elementer.

Thuja bakgrunn

Hvis du ikke ønsker å vente mange år på at hekken skal vokse seg ferdig, er ferdighekk tingen for deg.

Barrotsplanter mark 2

Barrotsplanter er planter som selges uten jord og potte. Disse er ofte billigere i innkjøp enn hekkplanter med jordklump, men det er også andre fordeler.

Thuja_hekk_5

Thuja er de siste årene blitt Norges klart mest populære hekkplante, og det er det flere gode grunner til. For thuja vokser raskt, trives godt i Norge og gir deg en hekk som skjermer hele året rundt.

Fagus_sylvatica

Hvis du vil ha en fin ny hekk rundt huset ditt eller bare vil plante om den stygge gamle hekken din, er du kommet til riktig sted. Her gir vi deg en oversikt over det viktigste du trenger å vite når det gjelder planting og vedlikehold av bøkehekk.

Gjodsle_hekk

Bartrær (f.eks. Thuja og Barlind) og løvtrær (f.eks. Bøk, Agnbøk og Liguster) har ulike behov for næring. Årsaken er at disse har forskjellige årlig vekstsyklus og derfor trenger tilførsel av gjødsel på forskjellige tidspunkter.

Brun_barlind_2

Har Barlind hekken blitt brun? Fortvil ikke - det er fortsatt håp! Det skal veldig mye til å ta knekken på en Barlind og over tid utvikler hekken vanligvis grønne skudd på nytt.

Høst hekk

Det går fint å plante inntil det går tele i jorden. Fra september / oktober går de fleste planter i "vinter-søvn", mister bladene og forbereder seg på vinter.

Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Vi leverer planter i potte igjen fra uke 32 (8-9. august).
Ferdighekk og Barrotsplanter leveres igjen til høsten.

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.