Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Herdig bøkehekk

Bøken overlever selv trøndersommeren

Våren kom sent til Trøndelag i år (også). Mens folk på Østlandet satt og peste i tropevarme og bakken slo sprekker av ren utmattelse, satt trønderne med votter og luer i isregn. Juni i Trondhjem er som mars andre steder i landet; snødriver, nakne trær, en og annen hvitveis.

Bøkehekken tåler alt

Men ett vårtegn lot ikke vente på seg: Bøkehekken fra Hekkplanter.no! Den sto i full «blomst» da vi besøkte Inge N. og hekken hans på Byåsen en hutrende junidag. Mot alle odds hadde de små kvistene, plantet i midten av juni i fjor, karret seg ut av skare og is, og sto nå ranke og stolte og så utover byen..

Lett å handle på nett

Vi spør om det ikke var litt skummelt å handle barrotsplanter på nett? Og med de to ekstra leveringsdagene til Trondheim?

- Nei, det gikk veldig greit. Jeg ble jo så glad da jeg fant dere, for jeg hadde brukt lang tid på å finne barrotsplanter. Jeg synes informasjonen på nettsiden var veldig god, og at vi hadde veldig bra kommunikasjon i forkant.

Huset ligger i en bratt bakke med utsikt over hele byen. Det er vel ikke akkurat fare for innsyn?

-Nei, men vi syntes likevel det ble for åpent, for stusslig akkurat på kanten her. Vi vil jo også beholde utsikten og vil ikke ha noen høy og ruvende hekk, bare et skille mellom hagen og den bratte oppkjørselen. .

Bøk er billig, hardfør og lettstelt

-Vi valgte bøk fordi den er hardfør og beholder bladene om vinteren, og barrotsplanter for å spare mange penger og heller la hekken bruke litt lengre tid på å bli tett, fortsetter Inge, som selvsagt gjorde hele jobben selv.

-Ja det var jobben i forkant som tok tid. Jeg måtte legge opp stein på kanten for at det ikke skulle rase ut, og legge på jord. Selve utplantingen gikk fort og greit, ja det gikk på en dag.

En revolusjonerende form for gjødsel

Vi i Hekkplanter.no anbefaler jo å blande ku-eller hønsegjødsel inn sammen med jorden før utplanting, men også denne utgiften kunne Inge stryke. Familien har nemlig sin egen gjødslemaskin: Kaninen Victor!

Sammen med en med-kanin sitter han i sitt romslige bur dekorert med landskapsbilder og skaper den beste og ferskeste form for gjødsel.

Og den må virke bra, for når vi kontakter Inge tre uker og flere plussgrader senere, skriver han: «Hekken har vokst kjempemye siden du var her.»

Bestill bøkehekk

> 500 kan bestilles
Bøk (30 - 140 cm) med barrot
Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 5 Mindre hekkplanter (30 - 140 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en periode før hekken når full høyde. Les mer om våre planter her (link).

Fra kr 54,00*
> 500 kan bestilles
Bøk (30 - 225 cm) med potte / klump
Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter:  - Planter i potte 30-125 cm: 5 per meter - Planter i potte 125-175 cm: 4 per meter - Planter i potte 175-225 cm: 3 per meter - Planter med klump: 3 per meter Vanlige hekkplanter med potte / klump (30 - 225 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en periode før hekken blir helt tett. Les mer om våre planter her (link).

kr 99,00*
> 500 kan bestilles
Bøk (Ferdighekk 80+ cm)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting.  Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 799,00*