Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Tid eller penger? Ferdighekk er løsningen

Camilla M hadde et dilemma: Skulle hun vente og vente på at den tynne og spinkle bøkehekken hun allerede hadde, skulle bli så høy og tett at den hindret innsyn fra gaten, eller skulle hun velge en fullt utvokst Prima ferdighekk fra Hekkplanter.no?

Jeg tror du kan gjette svaret! Camilla valgte å betale litt mer for et mye raskere resultat.

Ferdighekk: Høy og tett fra første stund.

En strålende junidag tok vi turen til Moss og fant Camilla i hagen i full sving med å ... beundre den splitter nye hekken som ble satt ned to uker tidligere. Det er umulig å se gaten gjennom hekken, og umulig å se Camilla gjennom hekken fra gaten (vi prøvde).

«Jeg hadde en hekk fra før som ble levert i potte, og den vokste relativt fort, men så tenkte jeg at jeg måtte ha noe mer for å dekke resten av hagen ut mot gaten her. Men som du ser er det jo mange meter, så jeg tenkte jeg skulle prøve med seks høye ferdighekkplanter fi første omgang for å se hvordan det gikk.»

Skal man velge tid eller penger?

Det er ikke til å komme fra at ferdighekker koster litt mer enn tynne spinkle planter i potte – men ved å betale en høyere sum én gang for alle, har du en helt ferdig utvokst hekk og slipper å tenke mer på den. (Okay, alle hekker trenger stell og klipp, men du skjønner hva jeg mener.)

Ferdighekker har stått mange år på planteskolen og blitt striglet og stelt med av profesjonelle gartnere, og det er tiden og arbeidet det tar å frembringe en helt ferdig, tett hekk, du betaler for. Og Camilla er i hvert fall glad hun valgte å betale litt mer.

«Nå har jeg en ordentlig hekk!»

Lett å plante ut hekken selv

«Samboeren min gravde og plantet ut hekken. Det var lett da vi fulgte instruksene fra Hekkplanter.no. Vi ville ha bøk fordi den er tett, pen og smal. Naboen har en enorm thujahekk, og den skjermer bra mot dem, men vi ville ha løvhekk.» Camilla sier hun fikk god hjelp av kundeservice underveis – de svarte greit på spørsmål og leveringen av plantene skjedde som avtalt. Kort sagt: «Vi vil kjøpe av dere igjen!» smiler Camilla og ser bort på de fire-fem meterne med tomt gjerde som enda ikke har blitt dekorert med en vakker og anvendelig Bøkehekk.

Flere kundevurderinger

Les flere kundevurderinger og se bilder av våre planter

Gå til kundevurderinger

Vårt utvalg i bøkehekk

> 500 kan bestilles
Bøk (30 - 140 cm) med barrot
Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 5 Mindre hekkplanter (30 - 140 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en periode før hekken når full høyde. Les mer om våre planter her (link).

Fra kr 54,00*
> 500 kan bestilles
Bøk (30 - 225 cm) med potte / klump
Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter:  - Planter i potte 30-125 cm: 5 per meter - Planter i potte 125-175 cm: 4 per meter - Planter i potte 175-225 cm: 3 per meter - Planter med klump: 3 per meter Vanlige hekkplanter med potte / klump (30 - 225 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en periode før hekken blir helt tett. Les mer om våre planter her (link).

kr 99,00*
> 500 kan bestilles
Bøk (Ferdighekk 80+ cm)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting.  Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 799,00*