Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Smokka ned hekken mens mannen var på foreldremøte

Av og til er det fristende å dele kundene i Hekkplanter.no inn i to kategorier: 1: Folk som vil ha en hekk fordi det er billigere og penere enn gjerde, men helst skulle sett at hekken aldri måtte klippes, vannes eller gjødsles. Og 2: Folk som ikke rygger tilbake for arbeidet men tar det på strak arm.

Tina K i Hof hører absolutt til den siste kategorien. Når vi besøker henne i mai 2022 er det bare to uker siden hun satte ut 90 meter med Agnbøk, helt selv.

«Nei, ikke helt selv,» korrigerer hun. «Mannen min gjorde mesteparten av forarbeidet med gravingen, og la vi sekker med jord klare langs hele grøften. Og da gikk det greit for meg å bare å smokke plantene nedi og fylle på med jord.»

Tina og mannen har en stor, åpen tomt, og ville hindre innsyn fra en gangvei.

De valgte barrotsplanter siden de skulle ha såpass mange, og var veldig fornøyd med at hele greia såvidt snek seg 22 000 kroner-merket. For det er ikke bare, bare med store utgifter når en nettopp har bygget nytt hus og attpåtil har to barn.
Og hvis du tror at det å plante ut en hekk er noe helt uoverkommelig som en må ha betalt faghjelp til, kan Tina forsikre deg om at det ikke nødvendigvis er sant, i hvert fall ikke hvis du har krefter og pågangsmot.

«Ja, jeg brukte til sammen ni timer fordelt på to dager på å sette ut 460 planter. Mannen gikk på foreldremøte mens jeg smokka plantene ned i grøften og gravde over jord. Det var lett!»

En og en halv måned etter besøket får vi epost fra Tina. «Legger ved noen bilder av hekken tatt i dag, den har blitt riktig så fin med MASSE blader. Vi er SÅ fornøyd!»

Ja, tror du ikke at den spinkle hekken som sant å si var noen kvister på 60 - 100 cm da vi besøkte henne i mai, allerede midt i juli var blitt 137,5cm på det høyeste!

Neste år er det nok mange på gangveien som blir skuffet hvis de håper å få et glimt av denne driftige familien.

Flere kundevurderinger

Her kan du lese flere kundevurderinger og se bilder av våre planter
Gå til kundevurderinger

Vårt utvalg i Agnbøk

> 500 kan bestilles
Agnbøk (barrot 40-120 cm)
Agnbøk (Carpinus betulus) likner på vanlig bøk og brukes til klippede hekker, men bladene til Agnbøk er mer riflete enn vanlig bøk. Agnbøk tar relativt lite plass i bredden og hekkens røtter vokser mer nedover enn utover. Agnbøk er en robust og lite vedlikeholdskrevende hekkplante. Hekkens utseende varierer og gir liv i hagen hele året. Etter vinteren varsler friske grønne skudd at våren har kommet. På sommeren skaper Agnbøkens friske grønne farge liv i hagen og på høsten lyser Agnbøken opp med visne blader i høstfarger. Agnbøk trives best i sol eller delvis skygge og kan plantes i jord med sand- eller leirholdig tekstur. Den kan også trives i ren sand- og leirjord, så lenge du sikrer at hekken får nødvendig vann og næring. Leveres som Barrotsplanter. Barrotsplanter er lettere å få til å gro enn planter med en jordklump, samtidig som prisen ofte er rimeligere. Les mer om barrotsplanter her. Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 5

kr 59,00*
> 500 kan bestilles
Agnbøk (potte 50-225 cm)
Agnbøk (Carpinus betulus) likner på vanlig bøk og brukes til klippede hekker, men bladene til Agnbøk er mer riflete enn vanlig bøk. Agnbøk tar relativt lite plass i bredden og hekkens røtter vokser mer nedover enn utover. Agnbøk er en robust og lite vedlikeholdskrevende hekkplante. Hekkens utseende varierer og gir liv i hagen hele året. Etter vinteren varsler friske grønne skudd at våren har kommet. På sommeren skaper Agnbøkens friske grønne farge liv i hagen og på høsten lyser Agnbøken opp med visne blader i høstfarger. Agnbøk trives best i sol eller delvis skygge og kan plantes i jord med sand- eller leirholdig tekstur. Den kan også trives i ren sand- og leirjord, så lenge du sikrer at hekken får nødvendig vann og næring.  Dette er vanlige hekkplanter og passer for deg som har tid til å vente på at hekken blir tett. Plantene har en mer uregelmessig grenplassering og er mer åpne enn Prima Ferdighekk(link). Vanlige hekkplanter er klippet og passet som våre øvrige kvalitetsplanter. Etter ca. 2 år, når plantene er ferdig utvokste, vil de ha forgreinet seg og blitt en tett hekk. Antall planter pr. meter: 3-4 Herdighetssone: H4

Fra kr 109,00*
> 500 kan bestilles
Agnbøk (Ferdighekk 125 cm +)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 125 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting. Du kan lese mer om Prima ferdighekk her (lenke). Agnbøk (Carpinus betulus) likner på vanlig bøk og brukes til klippede hekker, men bladene til Agnbøk er mer riflete enn vanlig bøk. Agnbøk tar relativt lite plass i bredden og hekkens røtter vokser mer nedover enn utover. Agnbøk er en robust og lite vedlikeholdskrevende hekkplante. Hekkens utseende varierer og gir liv i hagen hele året. Etter vinteren varsler friske grønne skudd at våren har kommet. På sommeren skaper Agnbøkens friske grønne farge liv i hagen og på høsten lyser Agnbøken opp med visne blader i høstfarger. Agnbøk trives best i sol eller delvis skygge og kan plantes i jord med sand- eller leirholdig tekstur. Kan også trives i ren sand- og leirjord, så lenge du sikrer at hekken får nødvendig vann og næring.  Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 849,00*