Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Thuja Brabant


Thuja Brabant - skjermer året rundt

Brabanten er villmannen i thujaverdenen, noe som betyr: Ikke så veldig vill. Det er bare i uklippet tilstand den kan se litt uryddig ut sammenlignet med Smaragd. Der Smaragd er et sirlig tre, er Brabant en mer leken og avslappet busk. Den er friskere i fargen enn Smaragd, men med samme gode lukt. Brabant vokser relativt fort, og kan lett komme til å “breie seg» litt i hagen. Du bør derfor være sikker på at eventuelle sameier-naboer er ombord med denne hekken.

Ikke glem å klippe

Brabant kan bli opptil 10 meter høy, og det kan skje før du vet ordet av det. Når hekken har blitt så høy du vil ha den, må du klippe skuddene på toppen. Ikke vent til du står der med en 4 meter høy hekk og må sage over stammen! Det blir ikke pent. Det er i det hele tatt viktig å trimme hekken regelmessig, om våren når du er sikker på at det ikke er tele i jorden, og så igjen om høsten. Det er lurt å klippe sånn at hekken er smalest øverst, så hele planten får lys. Hvis «føttene» til planten ikke får nok lys, kan det lett skje at de blir brune og stygge.

Thuja Brabant tåler alt

Som slektningen Smaragd tåler også Brabant så å si alle slags voksemiljø, bortsett fra sump-aktig jord. Brabant tåler hardere klipping enn Smaragd; verdt å merke seg hvis hekken har blitt for «vill», og hvis du vil ha en formell, vegg-aktig hekk, kan du godt klippe to ganger per år.

Thuja - festmåltid for dyr

Vi trenger vel ikke å si at både Brabant og Smaragd egner seg ypperlig som tilholdssted og næring for alle slags smådyr, vintergrønn som den er. Og vi trenger vel heller ikke å si at Thuja er rimelige planter! Du trenger derfor ikke være sparsommelig når du skal sette dem ut - hvis du planter dem for langt fra hverandre, vil du dessverre aldri komme til å få en tett hekk. Se her for mer informasjon om planting.

Hva sier våre kunder?

Les kundevurderinger og se bilder av ferdigplantet Thuja Brabant hekk

Mer om Thuja Brabant - Tips og triks

Thuja_hekk_5

Thuja er de siste årene blitt Norges klart mest populære hekkplante, og det er det flere gode grunner til. For thuja vokser raskt, trives godt i Norge og gir deg en hekk som skjermer hele året rundt.

Thuja Brabant inspirasjon - bilder og produktfilm

Vårt utvalg i Thuja Brabant hekkplanter

> 500 kan bestilles
Thuja Brabant ( 30 - 150 cm )
Thuja 'Brabant' er et eviggrønt bartre som vokser raskt - opp mot 30 cm pr år. Planten er løs i veksten og egner seg til klippet hekk. Søyleformet vekst med en frisk grønnfarge, men får en noe bronsebrun farge om vinteren. Leveres i potte / klump Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 2-3

kr 109,00*
> 500 kan bestilles
Thuja Brabant ferdighekk (125-500 cm)
Thuja 'Brabant' er et eviggrønt bartre som vokser raskt - opp mot 30 cm pr år. Planten er løs i veksten og egner seg til klippet hekk. Søyleformet vekst med en frisk grønnfarge, men får en noe bronsebrun farge om vinteren. Leveres i potte / kump Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 2-3

Fra kr 549,00*
Thuja Brabant (Hekkelemementer på 1 meter)
Thuja 'Brabant' er et eviggrønt bartre som vokser raskt - opp mot 30 cm pr år. Planten er løs i veksten og egner seg til klippet hekk. Søyleformet vekst med en frisk grønnfarge, men får en noe bronsebrun farge om vinteren. Hekkelementer er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Våre hekkelementer består av planter som har vokst sammen til tette elementer. Elementene leveres i bio-nedbrytelige pappesker, som settes direkte i jorden. Hvert element er 100 x 40 cm og veier ca. 100 kg. Antall planter = antall elementer. Dvs. bestilling av 1 plante er det samme som 1 element på 1 meter. Bestiller du 3 elementer svarer det til 3 meter.  Herdighetssone: H4

Fra kr 3 595,00*

Blog og gode råd

Tips og triks til hekk fra Hekkplanter.no

Les mer

Hvilken hekk?

Du trenger en hekk rundt eiendommen, men hva skal du velge?

Les mer
Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Vi leverer planter i potte igjen fra uke 32 (8-9. august).
Ferdighekk og Barrotsplanter leveres igjen til høsten.

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.