Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

12/12/2020

Klippe_bøg_d3d3-wd

Gode råd: Hekk på våren

Når våren kommer er det tid til å forberede hekken for hagesesongen.

Beskjæring av hekk

Løvfellende hekk: De fleste løvfellende hekker skal beskjæres utenom vekstsesongen, enten sent på høsten eller tidlig om våren. Toppene på en løvfellende hekk klippes og sidegrenene beskjæres ved behov. Du bør holde hekken smalere i toppen enn i bunn. Dette for at ikke toppen skal skygge for den nederste delen av hekken og skape dårlige vekstforhold.

Husk at løvfellende hekkplanter med en gjennomgående stamme (for eksempel Agnbøk og Bøk) ikke skal beskjæres på toppen før planten har oppnådd ønsket høyde.

Vintergrønn hekk: Vintergrønne hekkplanter skal ikke klippes før telen er vekk. April og mai er vanligvis fine måneder for klipping av vintergrønne hekker

Vintergrønne hekkplanter med en gjennomgående stamme (for eksempel Thuja) skal ikke skal beskjæres på toppen før de har oppnådd ønsket høyde.

Gjødsling om våren

Du kan starte med gjødsling om våren ved starten på vekstperioden. Du bør gjødsle rett før vanning eller nedbør. Pass på ikke å overgjødsle plantene.

Hvis du har en relativt nyplantet hekk er det viktigste ikke gjødsel, men at du fjerner ugress rundt hekkplantene.

Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Vi leverer planter i potte igjen fra uke 32 (8-9. august).
Ferdighekk og Barrotsplanter leveres igjen til høsten.

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.