Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Hyggelige «vegger» som naboene liker

«Vi har en grevling i taket, greve-ling, greve-lang» sang Trondheims store sønner Knutsen og Ludvigsen en gang for lenge siden, men grevlingen Annfrid og Simen får besøk av er ikke i taket, men under bøkehekken.

Bøkehekken tåler angrep av grevling

Heldigvis har selv ikke gjentatte grevling-angrep klart å ta knekken på parets 60 meter lange bøkehekk, plantet ut over to år. Selv et par planter som ved første øyekast ser døde ut, veltet over ende av grevlingen(e)nes iherdige tunnelgraving, viser seg å være fulle av nye irrgrønne skudd når man ser litt nærmere etter.

Før hekken kunne bestilles, måtte paret gå i forhandlinger med seks forskjellige naboer, forteller Simen. «Naboene ville vel helst ha gjerde, men vi hadde mere tro på hekk. Og mest tro hadde vi på bøk!»

Bøken tåler harde Trondheims-vintre

Vi rusler rundt i den store hagen på Øvre Byåsen i Trondheim, et notorisk snøhøl med langvarige vintre. Nå, en solrik septemberdag, skinner hagen grønn, og spesielt grønn er parets 60 meter lange bøkehekk.

«Jeg er så glad vi valgte bøkehekk og ekstra glad for at vi valgte planter i potte. Vi gjorde jo alt selv, og det tok sin tid å grave 60 meter grøft i dette vanskelige terrenget med stein og trerøtter over alt,» sier Annfrid og peker rundt på det delvis bratte terrenget.

«Men siden plantene sto i potter, var det ingen bråhast med å få dem i jorden.»

De var så fornøyde med de 100 plantene de kjøpte i 2022 at de like godt tok 45 til i samme høyde, 80-100 cm, året etter.

Genialt med planter i potte

«Ja, det var jo genialt med planter i potte, og siden de andre aktørene vi sjekket bare hadde små planter med mye lengre leveringstid, var det et lett valg,» smiler Annfrid.

«Det var jo også veldig greit å slippe å dra på gartneriet med tilhenger, og prisen ble til slutt lavere sammenlignet med andre, selv inkludert frakten til Trondheim.»

«Plantene kom kjempefint pakket i palle, greit levert – tror jeg! For vi var ikke hjemme da de kom.»

Bøk vokser fort

Tre måneder etter utplanting har den nye hekken allerede vokst ca. 30 cm, alle plantene overlevde attentatforsøkene, ja, selv naboene er fornøyde. Det er også paret, ja, faktisk så strålende fornøyd at de vil anbefale Hekkplanter.no til andre. Selv på Øvre Byåsen!

«Det eneste jeg angrer på er at vi bare valgte 3 planter per meter,» sier Simen. «Vi skulle tatt 4 per meter, for grøften måtte vi jo grave uansett. Nå vil det ta et helt år lenger før hekken blir tett. Men, men.»

Bestill bøkehekk

> 500 kan bestilles
Bøk (30 - 140 cm) med barrot
Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 5 Mindre hekkplanter (30 - 140 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en periode før hekken når full høyde. Les mer om våre planter her (link).

Fra kr 54,00*
> 500 kan bestilles
Bøk (30 - 225 cm) med potte / klump
Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter:  - Planter i potte 30-125 cm: 5 per meter - Planter i potte 125-175 cm: 4 per meter - Planter i potte 175-225 cm: 3 per meter - Planter med klump: 3 per meter Vanlige hekkplanter med potte / klump (30 - 225 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en periode før hekken blir helt tett. Les mer om våre planter her (link).

kr 99,00*
> 500 kan bestilles
Bøk (Ferdighekk 80+ cm)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting.  Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 799,00*