Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Eksotisk besøk i norsk naturhage

Da svenskene Christopher S og kone kjøpte den brakkelignende femtitalls«hytta» ved Oslofjorden, kunne de ikke forestilt seg at Christopher skulle bli bitt av gjør det selv-basillen.

«Jeg hadde alltid bodd i leilighet og trodde jo ikke jeg kunne få til planter eller noe sånt, men etterhvert har det blitt en slags besettelse,» smiler han over en kopp pulverkaffe.

Det er noe med å ha eget hus med hage, for han er i full gang, ikke bare med å sette en ekstra etasje på huset og en svær platting med utsikt over Oslofjorden, men han har også dyrket frem en rekke interessante vekster, i en naturhage med stein-bed og oppbygde jordvoller.

Vi i Hekkplanter.no advarer jo mot for eksempel å dyrke laurbærhegg på andre steder enn Sør- og Vestlandet, men jammen står det ikke en liten rad med Genolia der ute blant knatter og fjell, sammen med noen tropisk utseende planter Christoffer hadde funnet på salg på et gartneri.

Enkeltstående planter på salg er vel og bra, men skal du ha en ordentlig hekk, må nok Hekkplanter.no til pers.

Det visste Christoffer, som hadde handlet hos oss før, nemlig en fin og lubben Liguster Liga-hekk som han brukte til å markere skillet mellom sin og naboens tomt i 2020.

På et annet gartner-salg året etter fant han en liten bambusplante, som viste seg å trives godt mellom plattingen og oppkjørselen. Da han fikk det for seg at det ville bli fint med en hel bambushekk som en dag kunne bli en skog, var ikke veien lang til tastaturet og enda en bestilling fra Hekkplanter.no.

Ikke lenge etter sto 10 ranke Bambus Bissett og raslet bakerst i hagen.

«De har vel vokst 50 cm siden i fjor og er mye tettere. De klarte seg fint gjennom vinteren, og skjermer allerede bra mot naboen,» sier Christoffer fornøyd.

Bambus er jo egentlig et gress og burde trives over alt, men vi anbefaler allikevel ikke å plante dem i kasser eller krukker, i hvert fall ikke på Østlandet.

Men med litt god plass rundt røttene, nok vann og litt ekstra næring er det ingenting i veien for å få bambus til å trives og skape et spennende innslag i hagen.

Flere kundevurderinger

Les flere kundevurderinger og se bilder av våre planter

Gå til kundevurderinger
> 500 kan bestilles
Bambus "Pseudosasa"
Pilbambus (Pseudosasa) har store blader som hindrer uønsket innsyn. Blir opp til 4 meter høy og vokser raskt. Vi anbefaler at Pilbambus plantes steder med halvskygge eller sol, skjermet mot vinden. Trives best i fuktig jord. Pilbambus danner et utbredt rotsystem og derfor anbefaler vi at det etableres en rotbarriere, slik at røttene ikke brer seg inn i din egen eller til og med, naboens hage. Herdighetssone: H3/4

kr 299,00*
> 500 kan bestilles
Bambus "Spectabilis"
Grønnfuret bambus (Spectabilis) har gule stengler med grønne striper. Opprett bambus plante som kan bli opp til 4-6 meter høy, Vakker og herdig bambus plante. Herdighetssone: H3/4

kr 199,00*
Bambus "Bissett"
Bambus Bisett (Phyllostachys bissetii ) er en storvokst og herdig bambus som opprinnelig kommer fra Sichuan-provinsen i Kina. Bisett bør plantes i fuktig jord og trives best enten i sol eller delvis skygge. Bambus Bisett danner et utbredt rotsystem og derfor anbefaler vi at det etableres en rotbarriere, slik at røttene ikke brer seg inn i din egen eller til og med naboens hage. Herdighetssone: H3/4

Fra kr 249,00*