Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Junisøtmispel og Liguster på Nesodden

Hekk bedre enn krangel

Lise på Nesodden hadde alltid hatt grønne fingre, men med barn og travel jobb - og kun en verandakasse i leiegård - ble det så som så med hagestellet.

For ti år siden, sliten og lei av bylivet, fikk hun en idé - hvorfor ikke flytte på landet og ta jobben med seg? På Nesodden fant hun drømmehuset, og drømmehagen; en riktig trolsk og mystisk eventyrhage med skog på tre sider.

«Det var helt magisk!» sier Lise. «Med en gang jeg så det røde trehuset halvveis skjult bak trær og busker, visste jeg at her måtte det bli.»Men! Hvis hun trodde hun hadde vært sliten før, var det ingenting mot jobben som nå sto foran henne, og som, legger hun til, antagelig aldri vil ta slutt: Å sette i stand og fikse opp en kolossal, sørgelig forsømt hage kun bevæpnet med to hender.

«Men vet du, det er et deilig slit! I hagen merker jeg ikke at timene går. Med en gang jeg slår øynene opp, vil bena bare løpe ut i hagen for å jobbe,» forsikrer Lise.

Med hagen full av busker og trær, løvskog rundt seg på alle kanter og en massiv bøkehekk som skille mot den eneste naboen, skulle en ikke tro at Lise trengte flere planter.

«Jo, men den skogen er både til glede og besvær. I fjor kom det noen anleggsarbeidere og skulle sette opp noen tele-ting. Veldig hyggelige karer, men de slengte bare trær og greier rundt seg, også inn på min eiendom. Jeg hadde ikke lyst til å si noe... så jeg bestemte meg for å sette opp en hekk i stedet, for å markere!»

En rask tur innom nettsiden til Hekkplanter.no resulterte i 50 rasktvoksende Liguster Liga fra Hekkplanter.no. Og mens Lise satt og så på nettsiden vår, fikk hun plutselig lyst på litt Junisøtmispel også.

Den hekken står nå strunk og fin rett ovenfor hønseburene - klart hun har både høner, katt og kaniner - og vil om ikke lenge hindre alt innsyn fra nedkjørselen.

Lise synes det var lett å bestille, slett ikke dyrt, og selve jobben med å plante ut hekkene har hun jo forberedt seg på gjennom ti år med intenst hagearbeid. Det eneste hun ikke liker ved det magiske huset og hagen inkludert hekkene, er når vinteren gjør det umulig å holde på ute.

Vi er så enig. Vinter = tid som kunne vært brukt til noe mer nyttig! 

Flere kundehistorier

Bestill Liguster liga og Junisøtmispel

> 500 kan bestilles
Liguster 'Liga' (Barrot 80-100 cm)
Liguster (Ligustrum vulgare 'Liga') har kraftig, tett vekst og vokser raskt og dette er en hardfør hekk som trives godt i kystnære strøk. Dersom hekken klippes jevnlig blir den tettere. Planten er delvis vintergrønn og har duftende små blomster i 4–6 cm lange og tette topper i juni til juli. Svarte bær i oktober. Legg gjerne en dryppslange for å sikre god vanning av hekken. Gjødsles gjennom sesongen. Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 5 Mindre hekkplanter (50 - 100 cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og kan vente en stund før hekken når full høyde. Leveres som Barrotsplanter. Barrotsplanter er lettere å få til å gro enn planter med en jordklump, samtidig som prisen ofte er rimeligere. Les mer om våre planter her (link).

Pris fra kr 59,00*
kr 64,00*
> 500 kan bestilles
Liguster 'Liga' (Prima ferdighekk 125 cm)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting. Du kan lese mer om Prima ferdighekk her (lenke).  Liguster (Ligustrum vulgare 'Liga') har kraftig, tett vekst og vokser raskt og dette er en hardfør hekk som trives godt i kystnære strøk. Dersom hekken klippes jevnlig blir den tettere Planten er delvis vintergrønn og har duftende små blomster i 4–6 cm lange og tette topper i juni til juli. I oktober får hekken svarte bær. Legg gjerne en dryppslange for å sikre god vanning av hekken. Gjødsles gjennom sesongen. Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 2,5 - 3

Pris fra kr 799,00*
kr 999,00*
> 500 kan bestilles
Junisøtmispel Moelv (Potte 20-30 cm)
Junisøtmispel (Amelanchier spicata fk Moelv E) er en slank og opprett plante som passer bra til hekker uten klipping. Dette en av våre mest brukte hekkplanter, og den har mange gode egenskaper: Den er hardfør og kan plantes stort sett over hele landet, den er passe høy (3-4 m), holder seg smal selv uten klipping, har flott blomstring i juni, dekorative bær på sensommeren, og flotte høstfarger. Planten er smal og er mest brukt som frittvoksende eller klippet hekk, men den kan også brukes som et passe lite, flerstammet tre i småhager.  Blomstene er hvite til rosa i tette opprette blomsterstander. Junisøtmispel har blå-svarte frukter på 6 - 8 mm. Modner i juli - august. Herdighetssone: H7 Leveres som E-plante. Når du velger E-planter er du garantert at du får kvalitetsplanter som egner seg for norske hager eller grøntanlegg. Plantene er utprøvd for nordiske klimaforhold og utvalgt innen E-plantesystemet. Alle E-planter er sertifiserte og har en E på etiketten. Antall planter pr. meter: 4 Leveres i potte.

kr 119,00*
Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Vi leverer planter i potte igjen fra uke 32 (8-9. august).
Ferdighekk og Barrotsplanter leveres igjen til høsten.

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.