Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

19/12/2023

Thuja bakgrunn

Fiks ferdig hekk fra dag 1

Hvis du ikke ønsker å vente mange år på at hekken skal vokse seg ferdig, er ferdighekk tingen for deg.

I «gamle dager» var hekkplanter synonymt med små (og billige) planter som hageeieren måtte stelle og klippe i flere år før det var noe som minnet om en tett hekk.

Den tiden er forbi, nå får du nemlig kjøpt hekkplanter som gir deg en fiks ferdig hekk allerede samme dag som du planter.

Ferdighekk

Planter i full størrelse

Konseptet ferdighekk ble utviklet på 1990-tallet i Danmark. Hekkplantene som selges som ferdighekk er i full størrelse opp til 220 cm. De er klippet og pleiet gjennom flere år i en planteskole slik at de er smale og tilpasset bruk som hekk.

Hekken blir selvfølgelig tettere og enda finere etter at den er plantet på sitt permanente voksested, men i prinsippet har du en ferdig hekk med en gang.

OBS: Begrepet ferdighekk må heller ikke misforstås i den retning at det er snakk om en vedlikeholdsfri hekk. Som alle andre hekkplanter må ferdighekk klippes jevnlig for å holde seg i en fin form.

Vinterliguster ferdighekk

Betal for privatliv

Prisen på en ferdighekkplante er naturligvis høyere enn for en liten «vanlig» hekkplante, men det blir som å sammenligne prisen på en haug med byggematerialer og et ferdig hus.

De fleste har i dag verken tid eller lyst til å vente i mange år før de har «vegger» i hagen, slik at alternativet til ferdighekk ofte er et gjerde. Det koster også mye å bygge.

Når du kjøper ferdighekk, betaler du for at noen andre har gjort jobben med å beskjære plantene i vekstfasen, og du betaler for å slippe å vente 5 år på å få litt privatliv i hagen.

Ferdighekk er også en ypperlig løsning for deg som har en gammel hekk som må skiftes ut, for eksempel på grunn av sykdom eller skader.

I vår nettbutikk selger vi ferdighekk av topp kvalitet av merket Prima ferdighekk og Villa ferdighekk. Som våre andre produkter blir de levert direkte hjem til deg etter bestilling.

Les mer om ferdighekk-konseptet her

Mange flotte hekkplanter

Det er også mange flere planter som egner seg til hekk enn det folk flest er klar over. De siste årene er agnbøk, bøk og liguster blitt stadig mer populære, men har du for eksempel tenkt på en hekk av hjertetre? Det blir en nydelig vakker hekk som garantert ikke naboen har. Andre spennende alternativer er for eksempel japanlerk eller blodbøk.

Se vårt utvalg i ferdighekk og bestill planter her