Velkommen! Vi fyller 10 år i 2024, og vi feirer med ny nettbutikk og adresse: Hekkplanter.no. Det store utvalget og vår gode service er fortsatt den samme.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

03/01/2022

Sture_hekken_nekter

"Jamen Vinterliguster er så fin!"

Hei igjen, folkens. Jeg sitter her og ser igjennom kunde-henvendelser fra i fjor, og kikker samtidig litt på den nye nettsiden vår, liguster.no.

Dette blogg-innlegget handler ikke bare om liguster, altså, men det er et godt eksempel på det jeg ville snakke om, fordi vi fikk så mange henvendelser om akkurat liguster, i fjor.

Det var kunder som bodde på Østlandet, ofte langt fra sjøen, på skyggefulle steder med knallharde vintre, altså steder ikke så godt egnet til å ha Vinterliguster, en vintergrønn plante som trives best nære kysten i så mildt klima som mulig.

Da jeg forklarte at det ikke ville bli like lett å lykkes med Vinterliguster der de bodde, som med Liguster LigaAgnbøkBarlind eller andre mer hardføre planter, hendte det ofte at kundene satte ned foten. De hadde bestemt seg for Vinterliguster, nemlig, og da måtte det bare bli det.

Ja, greit. Og det er fullt mulig å få Vinterliguster og andre som liker et mildt og fuktig klima til å overleve på barskere steder. Men det krever mye arbeid, og man må vite hva man driver med. Men mange av disse kundene vil ikke bare ha akkurat den hekken de hadde bestemt seg for; de vil også at den skal være nøysom og mer eller mindre seile sin egen sjø.

Vi kan jo ikke nekte dem å kjøpe den hekken de vil ha, men når de heller ikke vil bruke tid og omtanke på hekken, kan det gå galt.

Er det ikke mye bedre å kjøpe en hekk som passer perfekt til stedet du bor enn å prøve å tvinge hekken til å passe inn et sted den helst ikke vil være? Da sparer du tid, bekymringer og ikke minst penger!

Send oss en melding, så tar vi en prat om jordsmonn, temperatur og, ja, geografi! Vi har helt sikkert noe som passer for deg.